Gazeteci ve yazar Abdurrahman Dilipak’ın kızı Ahsen Büşra, Emre Yıldızcı ile, dün, Üsküdar Belediyesi Evlendirme dairesinde kıyılan nikahla evlendiler.

Emre Yıldızcının babası Bekir Yıldızcı TRT Çocuk’un kurucularından, Ahsen Büşra ve Emre’nin anneleri Asiye Dilipak ve Aysel Yıldızcı misafirleri birlikte karşıladılar ve uğurladılar.

Ahsen Büşra Dilipak, Şehir Üni, Uluslararası ilişkilerden mezun, Üsküdar Üni.’de sosyal media konusunda Yüksek Lisans tezi hazırlıyor. Emre Yıldızcı ise Boğaziçi Üni. Fizik bölümünden mezun ve ABD’de Wisconsin Üni’de, Atom fiziği konusunda araştırma görevlisi olarak çalışıyor.

Ahsen Büşra ve Emre Yıldızcı, daha önce 12 Ağustos 2022 tarihinde İstanbul’da nişanlanmışlardı.

Dilipak ve Yıldızcı ailesinin mutlu gününde nikah şahidliğini Hasan Aksay, Mustafa Dilipak Cemil Ziver Ayhan, Ahmet Bilal Direkçi yaptı. Nikah törenine çok sayıda davetli katıldı. Dilipak nikah töreninde yaptığı konuşmada, İslam ahlakı ve ailenin önemine vurgu yapan kısa bir konuşma yaptı ve “Allah’ın emri ve peygamberin gavli” üzerine kurulan bir ailenin  alamet-i farikalarının neler olduğunu anlattı. Dilipak, “Allah’ın emri, peygamberin gavli” üzerine nikahlanmanın anlamının “Allah’ın rızasının tecellisinin vesilesi olarak, yeryüzünde adil şahidler olmak olduğunu” söyledi.

 

Biz Öğüt Alanlardanız

BİZE BİR ÖĞÜT VERİN

Yeni evlilerin nikah töreninde davetlilere “Bize bir Öğüt verir misiniz? Biz öğüt alanlardanız” yazılı, katılanların yeni evlilere öğütlerini yazacakları kağıtlar dağıtıldı. Dilipak bunun unutulan bir gelenek olduğunu, Buna geçmişte “Pendname” adı verildiğini ve Anne-babaların, akraba ve arkadaşların, manevi bir vasiyet olması yanında kendilerinin katlanmak zorunda oldukları güçlüklerden ve tecrübelerden elde ettikleri sonuçları kendilerinden sonrası için bir baht kaynağı olması temennisi ile kederlerden çıkartılan derslerin ve mutluluklardan çıkartılan tecrübelerin paylaşılması anlamını taşıdığını söyledi ve “Kederler paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır” dedi.

Okumaya devam edin
Yorumlar (0)