Trump, fincancı dükkânına giren fil gibi idi. Biden yaşlı bir eşek! Büyük Reset öncesi, bir terminatör gibi girdi hayatımıza, eski normal döneme dair bütün kavram ve kurumları yıktı ya da içini boşalttı. Trump sistemin yıkım ekibinden biri idi. Biden geçiş dönemi için düşünülen bir isim. Geçiş döneminde böyle birine ihtiyaç duymuş olabilirler. Biden Demokrat görünümlü bir Globalist.

Amerikan seçimlerinden ilk sonuçlar geldi. Biden kazandı. Ama henüz süreç tamamlanmadı. Son karar mercii mahkeme olacak. Bu durumda kesin sonuçların alınması için Ocak ayını beklemek gerekebilir.

Şimdilik Trump direneceklerini, sonucu kabul etmeyeceklerini söylese de, birçok ülke Biden’i kutlamaya devam ediyor. Yeni “Firs lady Jill”in hayat hikâyesi anlatılıyor. Daha fazla dikkat çeken bir isim ise 1964 doğumlu Kamala Devi Harris. Annesi Hind, Baba Jamaikalı siyahi. Yeni dünyanın Great Reset öncesi yeni “lideri” 78 yaşında yaşlı bir politikacı. Z kuşağı ile iletişim bir kadın ve daha genç bir avukat üzerinden kurulacak. Bu hanıma dikkat! Biden bir taşla 3 kuş vuruyor. Kendi beyaz. Kendini saymazsak, Amerikan kıtasından köken itibarı ile bir Afrikalının ve bir Asyalının kızı. Biden ise her beyaz gibi Avrupa kökenli.

Trump, fincancı dükkânına giren fil gibi idi. Biden yaşlı bir eşek! Büyük Reset öncesi, bir terminatör gibi girdi hayatımıza, eski normal döneme dair bütün kavram ve kurumları yıktı ya da içini boşalttı. Trump sistemin yıkım ekibinden biri idi. Biden geçiş dönemi için düşünülen bir isim. Geçiş döneminde böyle birine ihtiyaç duymuş olabilirler. Biden Demokrat görünümlü bir Globalist. 

Trump’çular direnmekten söz ediyorlar. Trump ise taraftarlarını sandıkları korumak için seferber olmaya, sandığa sahip çıkmaya, posta ile gelen oyların sayımını engellemeye çağırıyordu, olmadı.. Televizyonlar seçim haberlerini en alt seviyede vermeye başladı.. Sosyal medyada birçok fake hesaptan troller Trump’ı itibarsızlaştırmak için saldırıya geçtiler. Twitter açıkça karşı cephede yer aldı. Trump’ı iktidara getirenler sonunda onun ipini çektiler. Trump bu süreçteki başarıların kendi eseri olduğunu düşünüyor olabilir. Ama bu âlemde işler öyle olmuyor. Dikkat etmek gerek, size başarıyı armağan edenler işiniz bittiğinde defterinizi de dürebilirler. Size ait olduğunu sandığınız birçok şeyin size ait olmadığını iş işten geçtikten sonra anlarsınız ama artık geç olmuştur. İtiraz ederseniz, size hizmet veren troller, sizin aleyhinize geçebilirler. Bundan sonra tüm dünyada bu trollere yeni roller yüklenecek, algı operasyonları ile toplulukları kanalize edebilecekler. Otpor ya da Strofor gibi örgütleri, Taksim’deki Gezi Parkı olaylarını hatırlayın. Bundan sonra tüm dünyada Checking / Bilgi Kontrol sistemleri devrede olacak ve sürece müdahale edecekler. O trollerin, global sistem tarafından onaylanmayanlarının sisteme erişimleri engellenebilecek.

Kim neye ne kadar inanacak belli değil. Bundan sonra “deepfake” sistemlerle “artırılmış gerçeklik” uygulamaları ile belli merkezler gerçekten daha gerçek (!?) komplolar üretebilecekler.

Her ülke için artık böyle bir risk var. Amerika’da yaşanan bu kriz dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşanabilir. Hem “yerli ve milli” unsurlar bu komploda tetikçi olarak görev alabilirler hem de uluslararası sistem bu konuda kendi ülkelerinden sürece müdahil olabilir. Ancak herkes karşı tarafı bahane ederek kendisi böyle bir oluşuma kapı aralıyor.

Peki, 2021’in ilk haftasında sonuçlar netleşmezse ne olacak. Ya da karşı taraf sokağa çıkarsa ne olur. Bu bir iç savaşa dönüşebilir mi? Bir çatışma durumunda terör ve yağmanın ardından ABD 3’e bölünebilir. Bu anlamda her şey mümkün.

Trump yanlıları çılgına dönmüş durumda. Evangelik kiliselerinde ayinler düzenlenip, toplu dualar yapılıyor, kilisenin kahinleri ve Exortistler, cinlerini yardıma çağıran ezoterik ayinler yapıyorlar. Ve korkuyorlar 13 Kasım 2020 onlar için tehlikeli bir gün. Her iki taraf birbirini küçük düşürmek için ellerinden gelen her şeyi deniyorlar.

ABD’de olup bitenler Amerikalıların büyük kesimi için bir sukutu hayal oldu. Amerikan demokrasisine, kurumlara duyulan güven kaybolmuş, medya büyük bir itibar kaybına uğramış durumda. Bu durum Arap dünyasındaki Amerikancı lobiyi de tedirgin etmiş gözüküyor. Suudi Arabistan ve BAE bunların başında geliyor. Dahlan senaryosunu da bu anlamda yeni dönemde yeniden masaya yatırılmak zorunda kalabilir.

Amerikan seçimlerinin sonuçları sadece ABD’yi etkilemeyecek. Bunun bütün dünyada yansımaları olacak. Kim kazanırsa kazansın, bundan sonra Amerika’da rahat bir yönetim olmayacak. Kendi problemleri ile uğraşan bir Amerika belki dünya sorunları ile fazla ilgilenemeyebilir. Ama Amerika sadece hükümetten ibaret değil. Bu da hükümetlerarası ilişkilerde yeni sorunlara yol açarken hükümet dışı operasyon güçlerinin emrivaki politikaları ile dünyada daha zor günler yaşanabilir.

Bundan sonraki bütün seçimlerde Amerikan seçimlerinin etkisini göreceğiz. Bu süreç başkanlık sistemini, intihab-ı saniyi, dar bölge seçim tartışmalarını da yakından etkileyecek. ABD’nin desteklediği siyasi partiler, holdingler, medya grupları, STK’lar ve örgütler de bu süreçten ciddi bir şekilde etkilenecek. Kushner’in ve Trump’ın oğullarının bölgede ilişki kurduğu politikacılar, şirketler ve aşiretler de bu durumdan ciddi bir şekilde etkilenmiş gözüküyorlar. Bu hafta başından itibaren Amerika için yeni bir yol haritası belirlenecek. Konu yargıya intikal edecek ve ondan sonra ne olacağını göreceğiz. Bakalım bu durum Akdeniz, Ortadoğu denilen coğrafya, Azerbaycan, İran, Afganistan ve doğu Türkistan’daki yansımaları ne olacak. Covid, Amerikan seçimlerinden nasıl etkilenecek!?

Bu süreçte her şey mümkün. Görelim Mevla’m neyler. İnşallah hayrolur. Allah hayra vesile kılsın. Zalimler inşallah bu vesile ile mazlum insanların elleri ile cezalandırılır ve bu kirli, kanlı sömürü saltanatı son bulur.. Belki ABD’deki bu kriz, belirsizlik sürecinde Almanya ve Japonya mahcurluk zincirlerini kırarlar. Selam ve dua ile.

Okumaya devam edin
Yorumlar (0)